2013 - Adalim Toby

V roce 2013 se Summerflash narodil hřebeček, kopie svojí sestry z roku 2011, červený bělouš s krásnou hlavou. Dostal jméno Toby.


 Toby je hřebeček sekce C, červený hnědák s maličkou hvězdou uprostřed čela. Jako měsíční se účastnil se Summerflash šampionátu v Hradci Králové, jel bez problémů přívěsem a strávil tam dlouhý den v šumu výstavního napětí.
Je to velice milý kluk, zvědavý a rád ochutná cokoliv nového. Při krmení se nenápadně vtiskne po bok našich mrzutých starších dam Molniji a Baše a zvládne jim vždycky kousek uždíbnout, byť se k nim jiní koně nepřiblíží ani na pět metrů. Nic moc ho nerozruší a je výborným partnerem při hře starších hřebců.

Bude to ideální rodinný pony pod sedlo i pro ženu. Pokud budeme usuzovat podle jeho letos 2leté sestry, která je jeho kopií, bude vybělovat pomalu a v dospělosti bez problémů dosáhne 135cm KVH,

 

 

Toby 2 roky:

Toby 2 roky

Summeflash mezinárodní šampionát

 

Matkou Tobyho je naše klisna welsh mountain pony Vennebos Summerflash, velice kvalitní chovná klisna wmp, narozená v Holandsku. Jako odstávče byla prodána do severního Německa, kde působila v chovu sportovních koní a pony. U nás je to 100% spolehlivá přítelkyně a první jezdecký pony pro naší 4letou Ivanku, která si jí od doby, kdy začala stabilně chodit, může sama spolehlivě zapnout na vodítko a odvést od stáda. Je to trpělivá, jemná a citlivá klisna pod sedlo i do sulky. 

 

 

 

 

Otcem je opět náš hřebec Taraco Bendigo plemene welsh cob. Z tohoto spojení je hřebeček zařazen do sekce welsh pony of cob type - velšský pony v typu coba, což je jedno z nejvšestrannějších plemeny pony na světě. Měl by dosáhnout max. 137cm KVH, ideální je pro menšího dospělého či starší dítě, které by s velkým koněm ještě marně zápasilo. Je spojením ušlechtilosti a krásy horských pony a akce a robustní kostry cobů.

 


 

Toby jako 1,5 roční u nových majitelů: 

 

Publikováno: 25.8.13 6:05 | Autor: Milada Macháčková | Kategorie: Vennebos Summer Flash
| Připojená galerie: 2013 - Adalim Toby